Túrázz és hallgass szavasbőgést az erdőben

Nyakunkon a szeptember, az erdők ilyenkor megtelnek a gímszarvas bikák hangos nászi kommunikációjával. Szarvasbőgés-túrát ajánlanak a Pilisi Parkerdő erdészei.

A szarvasbőgés az őszi erdő egyedülálló jelensége, amikor a gímszarvas bikák a nászuk időszakában kommunikálnak egymással. A vájtfülűek és hozzáértők a bőgésből sok mindenre tudnak következtetni, például az állat nagyságára, fizikai erejére, de még a vérmérsékletére is. A szavasbőgés alkonyatkor kezdődik, de leginkább az esti és a hajnali szürkületben hallható.

A Pilisi Parkerdő négy erdészete idén ősszel is szakemberek által vezetett szarvasbőgés-túrákra invitálja az érdeklődőket. – írja a parkerdo.hu. Az esti erdőbe érkező látogatók fültanúi lehetnek a szarvasbőgésnek és a szarvas viadalok jellegzetes agancscsattogásának, szerencsésebb esetben pedig szemtanúkká is válhatnak.
Az állatok nyugalma, zavartalan násza érdekében a Pilisi Parkerdő arra kér minden érdeklődőt, hogy kizárólag szakember által vezetett túrákon és ne saját, egyéni éjszakai kirándulásokon ismerkedjenek a szarvasok nászával!

Szervezett túrák itt!