Várják a jelöléseket a Cziffra Fesztivál díjaira

Fiatal tehetségeket és kiemelkedő életműveket díjaznak idén is a Cziffra Fesztiválon, a jelöléseket május 14-ig lehet megtenni.

A papageno.hu számol be arról, hogy ebben az évben is a Cziffra György Fesztivál díjaira két kategóriában várják a jelöléseket. A Tehetség-díj évente 2 zeneművésznek ítélhető oda 32 éves korig, kimagasló egyéni teljesítményért. A díj személyenként bruttó 1 millió forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.
A Cziffra Fesztivál Életműdíja szintén évente 2 személynek ítélhető oda életkori megkötés nélkül. A díjak zeneművész, pedagógus vagy kulturális szervező, kulturális szakember érdemeit hivatottak elismerni. Az életműdíj személyenként bruttó 500 ezer forint pénzjutalommal és a Cziffra György Fesztivál emlékplakettjével jár.
Az ünnepélyes díjátadónak a Cziffra György-emlékév koncertje ad majd otthont június 9-én a Zeneakadémia Nagytermében az aktuális járványügyi szabályok betartásával. – írja a papageno.hu.
A fesztivál díjbizottsága május 14-ig várja a jelöléseket, amelyek részleteiről ide kattintva tájékozódhatnak az érdeklődők.
Fotó: facebook.hu/ cziffrafestival