Videó – Lélegzetelállító felvételek Magyarországról

A National Geographic Európa a magasból című sorozatában ezúttal Magyarországot mutatja be.

A csatorna új, különösen látványos műsora a kontinens különböző országait mutatja meg a levegőből. A hatrészes sorozatban Franciaország, Törökország, Finnország, Svédország, Görögország és Magyarország természeti, kulturális és építészeti értékeit láthatjuk madártávlatból.

Az április 11-én este, 21 órakor kezdődő részben lenyűgöző légi felvételeket láthatunk többek között a Hortobágyról, a budapesti háztetőkről, a Szigligeti várról, a Balatonról vagy a Bokodi-tóról. A Magyarországról készült epizódot harminc országban vetítik le!

A sorozatban nemcsak a Hortobágyot vagy a Széchenyi Gyógyfürdőt mutatják meg a magasból, hanem például a Soproni TV tornyot is, a Városligetet vagy Szentkirályszabadját, az egykori szovjet laktanyát, amely 1996 óta üresen áll, és mára teljesen visszahódította a növényzet az egykori panelházakat. A Zsolnai építészeti kerámiával fedett épületeink, így a Mátyás templom teteje, a Szilágyi Dezső téri templom, a Szent László templom vagy a Magyar Állami Földtani Intézet is láthatók majd az epizódban, de forgatott a National Geographic stábja a Balatonnál és a Bokodi-tónál is, amely utóbbit „lebegő falunak” is nevezik. A NatGeo riporterei a légifelvételek készítése mellett még a horgászokat is meginterjúvolták – írja ajánlójában a mandiner.hu.

Fotó: National Geographic

Ez is érdekelheti:

,

Július elején mindenkit vár a villányi Rozé Fesztivál

Július 9-én és 10-én rendezik meg - immár tizedik alkalommal - a villányi Rozé Fesztivált, amely idén koncertekkel, gyermekprogramokkal és jelmezes futóversennyel is várja a látogatókat.
, ,

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án

Az emlékhelyeké lesz a főszerep június 20-án! Idén hatodik alkalommal rendezi meg a Nemzeti Örökség Intézete az Emlékhelyek Napja országos programsorozatot.
, , ,

Megnyílt a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban

A szerzetesrend múltjáról, jelenéről és távlatairól ad áttekintést a Pálosok című kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeumban.
, ,

Rekordot döntött a magyarországi könyvkiadás 2020-ban

Tavaly jelent meg a legtöbb könyv Magyarországon 2010 óta - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) elemzéséből.
, , ,

Megrendezik a balatonfüredi Anna-bált

Július végén rendezik meg a 196. Anna-bált és az Anna Fesztivál szabadtéri rendezvényeit is megtartják.
, , , ,

Elkezdődött a kisvárdai vár fejlesztése

A több mint 2,2 milliárd forint összértékű beruházás időkapszuláját június 3-án tették le a felső-szabolcsi kisvárosban.
, ,

Nyáron is nyitva lesz a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár

Idén nem tart nyári szünetet a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár, a tagkönyvtárak július 5-től szeptember 5-ig érvényes nyári nyitvatartásáról a bibliotéka honlapján lehet tájékozódni.