Virtuálisan is elérhetők a hagyományos szakköri tevékenységek

Virtuálisan is elérhetők a hagyományos szakköri tevékenységek, a Szakkör nevű új tudásmegosztó online felületen.

A Nemzeti Művelődési Intézet decemberben indult internetes felülete a bemutató videókon keresztül díjmentesen biztosít lehetőséget a szakköri tevékenységek kipróbálására. Az internetes weboldal a látogatókkal megismerteti a közreműködő mestereket és oktatókat, akik magas szinten, több évtizedes tapasztalattal rendelkezve vállalkoznak tudásuk megosztására. – olvasható az MTI-n.
A Népművészeti Egyesületek Szövetsége segítségével a portál indulásakor a gyöngyfűzéssel, a hímzéssel, a csipkeveréssel és a mézeskalács-készítéssel ismerkedhetnek meg a felület látogatói mintegy százhúsz videó segítségével, de hamarosan a közművelődési intézmények szerteágazó szakköri világa válik elérhetővé a felületen.
A videókban az egyes tevékenységek mesterfogásaiba felkészült szakkörvezetők avatják be az érdeklődőket, és tudásuk legjavát adva magyarázzák el a tennivalókat. A tevékenységekben való elmélyülést eszköz- és alapanyag-lista, segédanyagok, szakirodalom-jegyzék, mintarajzok, fotók, leírások is kiegészítik.

Nézz be te is a szakkörökbe itt!

Fotó: facebook.com/aszakkor